suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Ikäihmisten terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ikääntyneille tarjottavissa terveystarkastuksissa voidaan perustutkimusten lisäksi selvittää muun muassa muistia, toimintakykyä, mielenvireyttä ja itsenäistä suoriutumista. Nämä tarkastukset järjestää OmaAsema tai kotihoito.

Kangasalan kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus tarjoaa hyvinvointia edistäviä kotikäyntejä 80 vuotta täyttäville kotona asuville henkilöille. Hyvinvointia tukevat kotikäynnit on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät ole vanhustenhuollon palvelujen piirissä. Hyvinvointia edistävän kotikäynnin toteuttaa Kangasalan kotihoito.

Toimi näin

Halutessasi terveystarkastukseen ota yhteyttä OmaAseman terveydenhoitajaan.

Ajan terveystarkastukseen voit varata puhelimitse tai sähköisen ajanvarauksen kautta.

Yli 80-vuotiaisiin ollaan yhteydessä Kangasalan puolelta kotikäyntiin liittyen.

Kenelle ja millä ehdoin

Ikäihmisille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen ikääntyneen terveystarkastukseen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 2.12.2021