suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Ikäihmisten terveystapaamiset

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Ikääntyneiden terveystapaamisten tavoitteena on tunnistaa ikääntyneiden hyvinvoinnin ja terveyden riskitekijöitä, ennaltaehkäistä ja tukea asiakkaan omia valintoja tarjoamalla ikääntymiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa.

Terveystapaamisten kohderyhmänä ovat erityisesti 75-vuotiaat raumalaiset. Koko ikäryhmälle lähetetään hyvinvointikysely ja kyselyn vastausten perusteella heidät kutsutaan tarvittaessa terveystapaamiseen.

Ikääntyneiden terveystapaamisessa on mahdollisuus verenpaineen, hemoglobiinin ja verensokerin mittaukseen. Käynnin aikana on tilaisuus keskustella luottamuksellisesti asioista, jotka mahdollisesti askarruttavat mieltä.

Yhteydenotot ja lisätietoja saat Rauman kaupungin nettisivuilta.

Toimi näin

Vastaanotto on joka kuukauden 1. keskiviikko klo 9 – 11 Palvelutorin yhteydessä Kaunisjärven vanhainkodin tiloissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen ikääntyneen terveystarkastukseen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 23.6.2021