suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Ikäihmisten palveluasuminen

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Ikäihmisten palveluissa palveluasuminen järjestetään Nokialla ensisijaisesti aina asiakkaan omaan kotiin. Palvelumuotona palveluasuminen on mahdollista silloin, kun asiakas ei vielä tarvitse säännöllistä yöaikaista hoitoa.

Asiakkaan tarvitsemat palvelut järjestetään pääasiassa kotihoidon ja erilaisten tukipalveluiden turvin. Palveluiden järjestämiseksi asiakkaan kanssa tehdään yksilöllinen palvelu- ja hoitosuunnitelma, jossa sovitaan asiakkaan henkilökohtaisesti tarvitsemista palveluista.

Palveluja ovat mm. ateriat, turvapalvelu, asiointiapua, päivätoiminta, perushoiva sekä terveyden- ja sairaanhoito.

Kenelle ja millä ehdoin

Ikäihmisten palveluasumisen palveluita järjestettäessä noudetaan palveluita koskevia lakeja ja asetuksia sekä perusturvalautakunnan hyväksymiä kotihoidon palveluiden myöntämisperusteita. Palvelutarvearviointi tehdään kotihoidossa.

Palvelu on maksullinen.

Palveluasumisessa peritään asiakkaalta maksua käytettävien palveluiden mukaan. Säännöllisestä kotihoidosta peritään nettotulojen mukaan määräytyvä hoitomaksu ja tukipalveluista (mm. ateriat ja turvapalvelu) erillinen tukipalvelumaksu.

Nokian kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut löytyvät sivun alaosasta asiointikanavista.

Tausta ja lainsäädäntö

Palveluasumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat asumisensa yhteydessä hoivaa ja huolenpitoa. Palveluasunnoissa ja ryhmäkodeissa asumiseen liittyy asukkaan tarpeen mukainen hoito. Palvelutalossa asukas maksaa asunnostaan vuokraa tai vastikkeen sekä tarvitsemistaan palveluista käytön mukaan. Hän maksaa itse myös muut asumis-, ruoka- ja lääkekulunsa. Asukas voi saada eläkkeensaajan asumistukea, hoitotukea ja sairaanhoitokorvauksia. Asukas voi kalustaa asuntonsa itse.

Palveluasuminen lasketaan avohoidoksi. Palveluasumista voivat järjestää julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki, Nokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 16.1.2020