suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Ikäihmisten päivätoiminta

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Tavoitteena on yhteistyössä eri palveluntuottajien kanssa edistää ikäihmisten hyvinvointia ja tarjota heille mahdollisuus osallistua kodin ulkopuoliseen toimintaan.

Päivätoiminnan tarkoituksena on tukea asiakkaan kotona asumista ja ylläpitää omatoimisuutta sekä tarjota omaishoitajalle mahdollisuus vapaapäivään. Päivätoimintaa järjestetään Kaunisjärven vanhainkodissa ja Uotilan palvelukeskuksessa. Toiminta on maksullista.

Päivätoimintaan sisältyy

– aamupala, lounas ja iltapäiväkahvi

– vapaata toimintaa mm. askartelua, seurustelua, ulkoilua, ym.

Päivätoimintaryhmät rakentuvat asiakkaiden erilaisten tarpeiden pohjalta.

Toimi näin

Palveluun hakeudutaan palauttamalla hakemuslomake siinä olevaan osoitteeseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 23.6.2021