suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Ikäihmisten päivätoiminta

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Päivätoiminta on kotona asuvien ikäihmisten toimintakykyä, henkistä vireyttä, sosiaalisia suhteita sekä osallisuutta tukevaa toimintaa. Sillä edistetään kuntoutumista ja tuetaan henkilön selviytymistä kotona.

Päivätoiminta on tavoitteellista toimintaa, joka perustuu yksilöllisesti tehtyyn hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Se tukee myös omaisten ja omaishoitajien jaksamista.

Päivätoiminta sisältää ateriapalvelua, kuntouttavaa virkistys- ja viriketoimintaa sekä vapaamuotoista yhdessäoloa. Toimintaa järjestetään Laukaan kirkonkylässä ja Lievestuoreella. Kuljetuksilla mahdollistetaan osallistuminen myös muualla asuville kuntalaisille.

Toimi näin

Päivätoimintaa järjestetään Laukaan kirkonkylässä sijaitsevassa Woimalassa ja Lievestuoreella Männikön palvelutalon yhteydessä sijaitsevassa Päivikissä.

Kun tarvitset päivätoiminnan palveluja, ota yhteyttä kotihoidon asiakasvastaavaan. Voit asioida myös vanhus- ja vammaispalvelujen toimistossa.

Lisätietoja päivätoiminnasta sekä muista Laukaan kunnan vanhusten palveluista löydät verkkosivulta. Lisätietoja saat myös asiakasvastaavalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Laukaan kunnassa ikäihmisten päivätoiminnan maksu määräytyy palvelun laajuuden mukaan: 22,50 €/pv ateriat, virkistystoiminta, kuljetus, ja paketti 17,50 €/pv ateriat ja virkistystoiminta.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021