suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ikäihmisten päivätoiminta

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Laihian kunta
Alue: Laihia
Palvelun kieli: suomi

Ikäihmisille tarkoitetussa viriketoiminnassa vahvistetaan toimintakykyä ja omien voimavarojen käyttöä. Monimuotoinen toiminta tarjoaa mukavaa yhdessäoloa ja pieniä toimintahetkiä. Ryhmässä toimiminen piristää arkea ja antaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin.

Laihialla sijaitsevassa päivätoimintayksikkö Meijerissä järjestettävä Senioreitten toimintapäivä on kotona asuville ikäihmisille suunnattu virikkeellinen päivä. Toimintapäivät ovat torstaisin klo 10 - 14 Laihian Meijerillä. Järjestettyä kuljetusta ei ole.


Toimi näin

Lisätietoa senioreitten toimintapäivästä saat Pohjanmaan sosiaalipsykiatrisesta yhdistyksestä.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille kunta järjestää päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.


Palvelun toteuttaa: Pohjanmaan Sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)