suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Ikäihmisten hoitopaikat

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Ikäihmisten hoitopaikat voivat olla joko lyhytaikaista hoitoa, intervallihoitoa tai pitkäaikaista hoitoa eli tehostettua palveluasumista.

Lyhytaikaiset hoitopaikat

Lyhytaikainen hoito on tarkoitettu tilapäistä hoitoa, huolenpitoa ja kuntoutusta tarvitseville. Lyhytaikaista hoitopaikkaa voi hakea myös hoitavan omaisen levon vuoksi. Sopivaa paikkaa mietittäessä merkittävää on fyysinen ja psyykkinen toimintakyky, eli avuntarve eri tilanteissa. Lyhytaikasta hoitopaikkaa varten riittää yhteydenotto SAS-toimistoon (selvitä-arvioi-sijoita).

Intervallihoitopaikat

Hoitoa voidaan järjestää tilapäisesti tai säännöllisesti tapahtuvana hoitona eli intervallihoitona.

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, joiden avun tarve on ympäri vuorokauden eivätkä kotiin saatavat palvelut enää riitä. Tehostettua palveluasumista voi hakea kirjallisesti tai suullisesti. Hakemus käsitellään SAS-työryhmässä mahdollisimman pian, kun kaikki tarvittavat liitteet on toimitettu. Hakemuksen käsittelyyn liittyy sosiaalihuoltolain mukainen palvelutarpeen arviointi. Päätös lähetetään kotiin postitse.

Toimi näin

Asukkaat valitsee SAS-työryhmä. Lisätietoja tehostetusta palveluasumisesta saa johtavalta sosiaalityöntekijältä p. 0400 910 698.

Eri yksiköt tarjoavat lyhytaikaista hoitoa ja intervallihoitoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kriteerit arvioidaan yksilökohtaisesti hakemuksen perusteella.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 22.3.2022