suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Ikäihmisten asumispalvelut ja hoiva

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Ikäihmisten asumispalvelut sisältävät palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen sekä ympärivuorokautisen hoivan. Lähtökohtana palveluasumisen tai tehostetun palveluasumisen tai hoivaosastopaikan myöntämiselle on, että ikäihminen ei selviydy kotona maksimaalisellakaan kotihoidolla ja/tai omaishoitajan tai läheisen tuella. Hakeminen asumispalveluihin tapahtuu SAS-työryhmän kautta.

Toimi näin

Asiakas toimittaa asumispalvelun hakulomakkeen neuvontapiste Nestoriin. SAS-työryhmä käsittelee hakemukset kiireellisyysjärjestyksessä. Kirjallinen päätös valmistuu viimeistään kolmen (3) kuukauden kuluessa asian vireille tulosta käytössä olevien tietojen perusteella ja myöntämisperusteisiin pohjautuen (Perusturvalautakunnan päätös 28.5.2019, § 81).

Asiakkaalle tarjotaan ensisijaisesti asumispalvelupaikkaa kaupungin omista yksiköistä. Yksityisissä asumispalveluissa palveluiden järjestämistapa on palveluseteli-malli. Hakijan välttämättömät ja palvelun kannalta oleelliset tiedot annetaan palvelusopimuksen perusteella asumispalveluja tuottavalle yksikölle.

Kenelle ja millä ehdoin

Ikäihmisten sosiaalihuoltolain mukaisten asumispalveluiden ja laitoshoidon myöntämisen perusteet löytyvät Rovaniemen kaupungin nettisivuilta.

Palvelu on maksullinen.

Asukkaat maksavat vuokran, joka määräytyy perusturvalautakunnan päätösten mukaisesti.

Ateriamaksu sisältää aamiaisen, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan.

Asiakas maksaa palvelumaksun saamastaan hoidosta ja hoivasta sekä palveluista. Maksu määräytyy palvelutarpeen ja maksukyvyn mukaan. Maksu sisältää perushoidon, siivous- ja vaatehuollon palvelut sekä sairaanhoidon palvelut.

Lääkkeet asukas ostaa itse.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 6.5.2021