suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Ikäihmisten asuminen

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Porvoon kaupunki tarjoaa asumista ikääntyneille neljässä eri muodossa:

  • kaupungin ikääntyneille tarkoitetut vuokra-asunnot
  • senioriasuminen
  • palveluasuminen
  • tehostettu palveluasuminen.

Vuokra-asunnoista osa on suunnattu erityisesti eläkeläisille ja ikäihmisille. 

Senioriasuminen on itsenäistä vuokra-asumista ja suunniteltu ikääntyneille, jotka tulevat toimeen ilman ulkopuolista apua tai vähäisen avun turvin. Senioriasumiseen tarkoitettuja asuntoja on Omenamäen palvelutalon yhteydessä.

Palveluasuminen on tarkoitettu ikääntyneille, jotka eivät enää selviydy kotona kotihoidon ja tukipalveluiden turvin. Porvoon kaupungilla on omaa palveluasumista ja lisäksi se hankkii asumispalveluita yksityisiltä palveluntuottajilta. Kaikissa yksiköissä tarjotaan asukkaan yksilöllistä tarvetta ja omatoimisuutta tukevaa kuntouttavaa hoivaa ja hoitoa.

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu ikääntyneille, joiden toimintakyky on alentunut niin, etteivät he enää selviydy kotona, kotihoidon ja tukipalveluiden turvin, eivätkä palveluasumisessa. Porvoon kaupungilla on neljä omaa tehostetun palveluasumisen yksikköä ja lisäksi kaupunki hankkii asumispalveluita yksityisiltä palveluntuottajilta. Asukkaiden yksilöllisiin tarpeisiin ja toiveisiin perustuvaa hoivaa on saatavilla kaikissa yksiköissä ympäri vuorokauden. Tehostettua palveluasumista voidaan myöntää myös palvelusetelillä.

Toimi näin

Voit hakea kaupungin tarjoamia vuokra-asuntoja Porvoon A-asunnoilta. 

Asiakkaiden sijoittuminen palveluasumisen eri yksiköihin tapahtuu moniammatillisen SAP-työryhmän kautta (Selvitä-Arvioi-Palveluohjaa).

Lisätietoa asumispalveluihin hakeutumisesta saat ikäihmisten palveluneuvonta Ruorista.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021