suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenlinnan kaupunki

Ikäihmisten asiakasohjaus

  • Palvelu
  • Hämeenlinna
  • Julkinen palvelu

Ikäihmisten asiakasohjausyksikkö tarjoaa ikäihmisille ja heidän läheisilleen palveluihin liittyvää neuvontaa ja ohjausta.

Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä seuraaviin tahoihin:

  • Palveluneuvojilta saa ikäihmisiä koskevaa yleisneuvontaa kaupungin, yksityisten ja kolmannen sektorin palveluista sekä tietoa erilaisista ateriapalveluista.
  • Alueelliset palveluohjaajat ohjaavat ikäihmisiä julkisiin, yksityisiin ja kolmannen sektorin palveluihin. Kotikäynneillä palveluohjaajat ja sosiaalityöntekijä selvittävät ikäihmisten palvelutarpeita ja auttavat palveluiden järjestämisessä.
  • Omaishoidon koodinaattorit auttavat omaishoitoon liittyvissä asioissa.
  • Ikäihmisten sosiaalityöntekijä antaa neuvontaa ja ohjausta palveluihin ja taloudellisten etuuksien hakemiseen ja toimeentuloon liittyvien asioiden selvittelyssä.
  • Muistikoordinaattorin palvelut on suunnattu ensisijaisesti säännöllisten palvelujen piiriin kuulumattomille muistisairausdiagnoosin saaneille henkilöille ja heidän läheisilleen.

Voit kartoittaa palvelutarvettasi tai ilmoittaa avun tarpeestasi myös sähköisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Palvelutarpeen arviointikäynti on asiakkaalle maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaHämeenlinnan kaupunki
Alue Hämeenlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenlinnan kaupunki
Päivitetty: 30.5.2022