suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ikääntyvien tukipalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Hausjärven kunta
Alue: Hausjärvi
Palvelun kieli: suomi

Ateriapalvelu: palvelu voidaan myöntää asiakkaalle kotihoidon tukipalveluna, jos asiakas ei pysty valmistamaan tai hankkimaan riittävän monipuolista ruokaa eikä asiakas pysty itsenäisesti kulkemaan ruokailupaikkoihin.

Intervallihoito: Intervallihoito on tarkoitettu pääasiassa omaishoidon tuen asiakkaille tai sellaisille henkilöille, joiden omaiset osallistuvat henkilön hoitoon runsaasti. Intervallihoitoa voidaan järjestää myös kotihoidon tueksi.

Kauppapalvelu: asiakas tilaa kauppatavarat kotihoidon työntekijän välityksellä. Kauppapalvelu on tarkoitettu kotihoidon asiakkaille. Kauppapalvelun saaminen edellyttää sitä, ettei asiakas itse pääse kauppaan eivätkä asiakkaan läheiset voi hoitaa kauppa-asioita hänen puolestaan. Kauppapalvelu edellyttää tiliasiakkuutta (Ryttylässä K-markettiin ja muualla Oitin S-markettiin).

Saunapalvelu: asiakas käy avustettuna saunassa kunnan osoittamassa paikassa. Häntä avustetaan peseytymisessä ja hoitaja seuraa ihon kuntoa. Palveluun kuuluu tarvittaessa kuljetus. Saunapalvelua voidaan myöntää esimerkiksi kodin puutteellisten pesutilojen tai runsaan avuntarpeen takia.

Turvapuhelinpalvelu: Turvapuhelimella ja –rannekkeella asiakas voi kodissaan hälyttää apua, mikäli hän tarvitsee apua terveydentilansa vuoksi. Turvaranneketta painettuaan turvapuhelimesta kysellään asiakkaan vointia ja tarvittaessa turva-auttaja tulee tarkistamaan asiakkaan kotiin hänen terveydentilansa.


Palvelun toteuttaa: 
Hausjärven kunta