suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utsjoen kunta

Ikääntyvien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Utsjoki
  • Julkinen palvelu

Kunta tarjoaa ikääntyville neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Avopalvelujen ohjaaja kertoo, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. Hän opastaa palveluihin hakeutumisessa ja kertoo, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen. Avopalvelun ohjaaja opastaa myös muiden kuin kunnan tuottamien palveluiden pariin.

Palveluohjausta voi saada joko puhelimitse puh. 040 843 6216 tai asioimalla avopalvelun ohjaajan toimistossa. Avopalvelun ohjaaja tekee palveluihin liittyvät päätökset.

Toimi näin

Varaa aika avopalvelun ohjaajalle puhelimitse. Avopalvelun ohjaajaan voivat olla yhteydessä ikäihmiset itse, omaiset, naapurit, tuttavat, tai kuka tahansa sosiaali- ja terveysalalla työskentelevä, joka kohtaa palvelutarpeen arvioinnista mahdollisesti hyötyvän ikäihmisen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUtsjoen kunta
Palvelusta vastaaUtsjoen kunta
Alue Utsjoki
Palvelun kieletsuomi, pohjoissaame
Tekstistä vastaa: Utsjoen kunta
Päivitetty: 4.6.2021