suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tornion kaupunki

Ikääntyvien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ikäihmisten palveluohjauksen tarkoituksena on helpottaa ikäihmisten arkielämän sujumista, luoda edellytyksiä itsenäiselle selviytymiselle ja osallisuudelle sekä mahdollistaa tarvittava hoito ja hoiva. Palvelut on toteutettava niin, että ne tukevat ikäihmisen hyvinvointia, terveyttä, toimintakykyä, itsenäistä suoriutumista ja osallisuutta sekä ehkäisevät ennalta muuta palveluntarvetta.

Toimi näin

Kemi-Tornion Seniorineuvonta palvelee arkisin kello 9-12.

Ikäihminen tai hänen läheisensä saa apua soittamalla yhteiseen neuvontanumeroon verkkoneuvonnasta, 24/7.

Palvelun avulla saa tietoa yksityisten sekä kuntien tuki- ja hoivapalveluista.

Tarvittaessa asiakas ohjataan asuinkunnan asiakasohjaukseen/palveluntarpeen arviointiin, jolloin palveluneuvoja voi tulla esim. kotiin kertomaan palveluista ja niiden kriteereistä sekä tarvittaessa päättää kaupungin palvelun piiriin pääsemisestä. Lisäksi neuvontakäynnillä voidaan yhteistyössä asiakkaan ja/tai tämän läheisen kanssa aktivoida myös yksityisten ja järjestöjen sekä seurakuntien palveluja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTornion kaupunki, Kemin kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotKemin kaupunki
Palvelun toteuttaaTornion kaupunki
Alue Kemi, Tornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tornion kaupunki
Päivitetty: 8.4.2019