suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Ikääntyvien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Asiakas on vähintään 75-vuotias tai saa Kelan eläkettä saavan ylintä hoitotukea ja yhteyttä palvelun tarpeesta ottaa vanhus itse, hänen laillinen edustajansa,omainen tai muu henkilö tai viranomainen palvelun tarve arvioidaan viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä yhteydenotosta.Muissa tapauksissa yhteydenotto/palvelun tarpeen arviointi tehdään viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä yhteydenotosta. Kiireellisissä tapauksissa tarve arvioidaan viipymättä.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkaata ohjautuvat palvelun piiriin ottamalla yhteyttä itse. Yhteydenottajana voi olla myös omainen, naapuri tai yhteistyötaho.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSoTe kuntayhtymä
Palvelun toteuttaaSoTe kuntayhtymä
Alue Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 27.6.2019