suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Ikääntyvien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Seinäjoki
  • Julkinen palvelu

Ikääntyville suunnatusta palveluohjauksesta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluista kunnassasi. Neuvojat kertovat sinulle, mitä palveluita on mahdollisuus saada kotiin tai kodin ulkopuolelle. He opastavat sinua miten palveluihin hakeudutaan ja minkälaisilla ehdoilla palveluita voi saada. Neuvojat opastavat sinua myös muiden kuin kunnan tuottamien palveluiden pariin, kuten esimerkiksi mistä voisit saada kesällä nurmikonleikkausapua. Saat tarvittaessa neuvontaa myös taloudellisten tukien hakemisessa. Palveluohjausta ja neuvontaa saat puhelimitse, sähköpostitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSeinäjoen kaupunki
Alue Seinäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 29.6.2020