suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Ikääntyvien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Ohjausta ja neuvontaa annetaan ikääntymiseen liittyvissä käytännön asioissa, kuten hyvinvointia edistävistä ja kotona asumista tukevista palveluista, asumisvaihtoehdoista, apuvälineistä, taloudellisista etuuksista, liikuntapalveluista sekä virkistys- ja harrastusmahdollisuuksista.

Tarvittaessa voidaan sopia aika palvelutarpeen arviointiin ja kotikäyntiin.

Toimi näin

Jos mieltäsi askarruttaa ikääntyminen ja siihen liittyvät asiat, etkä tiedä mistä saisit tietoa, voit soittaa neuvontapuhelimeen ma – to klo 8 – 16 ja perjantaisin 8 – 15. Neuvonta on maksutonta, luottamuksellista ja yksilöllistä. Tarvittaessa voit varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 30.4.2020