suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Ikääntyvien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Raision asiointipiste Olkkarin ja Maunun Helmen asiakasohjaaja auttaa asiakasta ja hänen omaistaan, etsimällä yhdessä sopivat palveluverkostot ja tarvittaessa auttaa näiden kontaktoinnissa. Palveluverkosto koostuu julkisista, yksityisistä ja kolmannen sektorin palveluntuottajista. Asiointipiste Olkkarin tavoitteena on edistää kuntalaisten hyvinvointia tarjoamalla mm. sosiaalista tukea, käytännön t ...

Toimi näin

Palveluohjausta saa asioimalla paikan päällä asiointipiste Olkkarissa sekä Maunun Helmessä tai soittamalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiointipiste Olkkari on Raision ja Ruskon kuntalaisten avoin kohtaamispaikka, josta saa palveluohjausta ja neuvontaa keskitetysti. Ruskon ja Raision kotihoidon uusien asiakkaiden ensivaiheen palveluntarve tehdään myös asiointipiste Olkkarin asiakasohjaajan toimesta.

IKÄneuvolan asiakkaita ovat 80 ja 90 vuotta täyttävät kuntalaiset, jotka asuvat omassa kodissaan ilman kunnallisia palveluita sekä virallisen omaishoitosopimuksen tehneet omaishoitajat.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyneille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyneille on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntynyt voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Palvelun toteuttaa

Raision kaupunki

Palvelusta vastaa

Raision kaupunki
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 22.12.2022