suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Ikääntyvien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

NeuvoNurkka-tiimi tarjoaa tietoa, ohjausta ja neuvontaa ikääntyvälle väestölle. SAS-työryhmä arvio asiakkaiden asumispalvelun ja hoivahoidon tarpeen.T oiminnan avulla voidaan tukea kotona asuvan ikääntyneen henkilön itsenäistä suoriutumista, hänen hyvinvointiaan, terveyttään ja toimintakykyään.

Neuvonnan ja palveluohjauksen avulla ikääntyville kuntalaisille annetaan tietoa erilaisista kotona asumista tukevista tahoista sekä asumiseen, harrastamiseen, toimeentuloon, virkistäytymiseen ja ravitsemukseen liittyvistä asioista. Lisäksi NeuvoNurkassa autetaan tarvittavien hakemusten täytössä.

NeuvoNurkan työntekijä on mukana Raahen kirjaston Kohtaamiskahvila-tapahtumissa joka kuukauden toinen maanantai klo 12.00-15.00.

SAS-työryhmä (selvitä - arvioi - sijoita) arvio asiakkaiden asumispalvelun ja hoivahoidon tarpeen. SAS-työryhmä on moniammatillinen yhteistyöryhmä, joka selvittää, arvioi ja sijoittaa asiakkaat kotihoidon asumispalvelu-, tehostetun palveluasumisen ja pitkäaikaisille hoivahoidon paikoille.

Työryhmä kokoontuu kahden viikon välein käsittelemään saapuneet hakemukset. Päätöksen palveluasumisen ja hoivahoidon myöntämisestä tai kieltämisestä tekee kotona asumisen tuen tulosyksikköjohtaja.

Hakemukset osoitetaan SAS-palveluohjaajalle, joka ennen hakemuksen käsittelyä selvittää asiakkaan toimintakykyä, voimavaroja ja voimassa olevia palveluita.

Yhteydenotossa ja hakemusten lähettämisessä voi hyödyntää NettiRassia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 9.4.2020