suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Ikääntyvien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pirkkalan yhteistoiminta-alueella palveluohjauksesta vastaa ikääntyneiden palveluiden asiakasohjaajat. Palveluohjaus on asiakkaan tarpeista ja voimavaroista lähtevää. Palveluohjauksessa määritellään yksilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma yhteensovittaen saatavilla olevista kunnan, järjestöjen tai yksityisistä palveluista asiakkaan tarpeisiin soveltuva kokonaisuus. Yksilökohtaisen palveluohjauksen keskeisin sisältö on neuvonta, ohjaus, tuen antaminen, koordinointi ja asianajo. Palveluohjaus voi tapahtua kasvokkain tai puhelimitse.

Toimi näin

Ole yhteydessä asiakasohjaajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala, Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 18.5.2022