suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ikääntyvien palveluohjaus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue: Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kielet: ruotsi, suomi

Haluamme mahdollistaa asumisen omassa kodissasi. Jos sairauden tai iän vuoksi et enää tunne selviytyväsi arjessa, palveluohjaus Helmi opastaa eri palvelumuodoissa, jotka helpottavat arkea ja tukevat kotona asumistasi.

Vanhushuolto tarjoaa tukipalveluja, esim. ruokapalvelua ja turvapuhelinpalvelua, mutta myös kotihoitoa, kotisairaanhoitoa ja kotikuntoutusta.

Kartoitamme tarpeesi yhdessä. Kartoitus toimii pohjana laatiessamme yhdessä hoito- ja palvelusuunnitelman. Tarjoamamme palvelut ja tukipalvelut on räätälöity juuri sinun tarpeisiisi sopiviksi. Käytämme kartoitusapunamme kartoitustyökalu RAI:ta mahdollisimman objektiivisen kartoituksen saamiseksi.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Kartoitus on maksuton, mutta laskutamme tukipalveluista ja palvelumuodoista vahvistetun hinnaston mukaisesti.


Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen. Neuvojat opastavat kaikkien palveluita tuottavien järjestöjen ja yritysten palveluihin.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.


Palvelun toteuttaa: 
Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto