suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Ikääntyvien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Neuvontapuhelin on matalankynnyksen puhelinohjausta, johon sinun kannattaa olla yhteydessä aina, kun tarvitset ohjausta ja neuvontaa tai tietoa palvelutarpeen selvittämisestä kotona asumisen tueksi. Meiltä saat lisätietoa kotihoidosta, tukipalveluista esim. ateria- ja turvapalveluista, omaishoidon tuesta ja asumispalveluista. Palvelutarpeen arvioinnin tavoitteena on parantaa ikääntyneiden mahdollisuuksia asua omassa kodissaan ja turvata oikea-aikaiset palvelut.

Ikäneuvola on matalankynnyksen palveluohjaus- ja terveysneuvontapaikka yli 65-vuotiaille kuopiolaisille kaupungin eri lähipalvelualueilla. Ikäneuvolan verkkosivuilta löydät yhteystiedot ja palvelupisteet, joissa voit asioida.

Toimi näin

Puhelinpalvelun tiedot löydät puhelinasioinnin välilehdeltä. Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen vanhustenpalveluohjaus(at)kuopio.fi. Henkilökohtainen asiointi ainoastaan ajanvarauksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 5.1.2022