suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämsän kaupunki

Ikääntyvien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Palveluohjauksella ja kuntouttavalla sekä ennaltaehkäisevällä työotteella on tavoitteena parantaa iäkkäiden ihmisten edellytyksiä asua omassa kodissaan ja siirtää esimerkiksi laitoshoidon tarvetta myöhemmäksi. Asiakkaan kokonaistilanteen arvioinnin perusteella palveluohjaaja ohjaa ja neuvoo tarvittaviin palveluihin ja tukitoimiin.

Toimi näin

Palveluohjaaja opastaa kotona ilman kotihoidon palveluja asuvia asiakkaita sopivien palveluiden piiriin. Verkkosivulta löydät yhteystietoja ja ohjeita.

Kenelle ja millä ehdoin

Kunnan sosiaaliviranomaiseen voit ottaa yhteyttä itse tai sinun laillinen edustajansa/omaisensa tai muu henkilö tai viranomainen.

Ikätori on iäkkäiden ihmisten sekä heidän omaistensa päivittäinen ohjaus- ja neuvontapalvelu, joka auttaa ikäihmistä löytämään ratkaisut itsenäiseen ja mielekkääseen elämään.

Ikätorille voi soittaa tai tulla käymään ilman ajanvarausta. Neuvonta on maksutonta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJämsän kaupunki
Palvelusta vastaaJämsän kaupunki
Alue Jämsä, Kuhmoinen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jämsän kaupunki
Päivitetty: 1.4.2019