suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Ikääntyvien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Ikäkeskuksesta sinulla on mahdollista saada palveluohjausta ja neuvontaa ikäihmisten palveluista joko puhelimessa tai paikan päällä. Sinulla on myös mahdollista saada moniammatillisen palvelutarpeen arviointia sekä osallistua asiantuntijaluennoille ja ryhmätilaisuuksiin.

Toimi näin

Ota yhteyttä Ikäkeskukseen, kun haluat kuulla kunnan tarjoamista ikääntyneiden palveluista ja jonotustilanteesta.

Ikäkeskus sijaitsee sote-keskuksessa, käynti terveyskeskussairaalan ovesta.

Voit myös poiketa kiertävässä palvelupisteessä; maanantaisin Hinnerjoella Hinnerjoen neuvolassa, tiistaisin Kiukaisissa Jokimutkan palvelukeskuksessa, keskiviikkoisin Honkilahdella Honkilahden neuvolassa, torstaisin Paneliassa Panelian terveysasemalla.

Kiertävien palvelupisteiden yhteydessä toimii myös Seniorineuvola, jossa sairaanhoitajan vastaanotto ja terveysneuvonta.

Perjantaisin Seniorineuvola on Euran sote-keskuksessa.

Hakemukset ja esitteet noudettavissa terveyskeskussairaalan aukiolojen mukaan, kiertävistä palvelupisteistä aukioloaikana. Sosiaalityöntekijän vastaanotto toimii ajanvarauksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 14.9.2021