suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ikääntyvien palveluohjaus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatiot: Auran kunta, Auran kunta, sosiaalitoimi
Alue: Aura
Palvelun kieli: suomi

Kunnan neuvojat kertovat, mitä eri tuottajien palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella.

Neuvontaa ikääntyville saa kunnan sosiaalitoimistosta. Erityisesti avopalvelun ohjaaja voi kertoa mitä palveluita voi saada kotiin ja mitkä ovat vaihtoehdot silloin kuin ei enää voi asua kotonaan.


Toimi näin

Lisätietoja avopalvelun ohjaajalta


Kenelle ja millä ehdoin

Kunnan neuvojat kertovat, mitä eri tuottajien palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen. Neuvojat opastavat kaikkien palveluita tuottavien järjestöjen ja yritysten palveluihin.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.


Palvelun toteuttaa: 
Auran kunta, sosiaalitoimiAuran kunta