suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Ikääntyneiden sosiaali- ja lähityö

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Seniorineuvonnasta saa tietoja kunnan, yritysten, yhdistysten ja järjestöjen toiminnasta ja palveluista. Opastamme myös itsehoidossa ja autamme löytämään tarjolla olevia palveluita.

Palveluohjauksen lisäksi seniorineuvonta pyrkii tukemaan ikäihmisten hyvinvointia. Hyvinvoinnin tuki suunnataan sairauden tai vanhenemisen haurastuttamille kuntalaisille.

Sosiaalityö on elämänhallintaa ja itsemääräämisoikeutta tukevaa työtä. Työ perustuu palvelutarpeiden selvittelyyn ja arviointiin sekä asiakkaan kanssa tehtyyn suunnitelmaan.

Omaishoidon tuen sosiaaliohjaus on omaishoitoperheen kokonaistilanteen selvittelyä, arviointia, suunnittelua, neuvontaa ja palveluohjausta. Työhön kuuluu omaishoidon tuen myöntämiseen liittyvät tehtävät.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu erilaisissa vaikeissa elämäntilanteissa oleville ikääntyneille ihmisille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 26.10.2021