suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Ikääntyneiden palveluneuvonta

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Ikääntyneiden palveluneuvonnasta (Asiakasohjauspalveluista) saat neuvoja ikäihmisten kotona asumista tukevista palveluista, asumispalveluista ja etuuksista. Asiakasohjauspalveluihin kuuluu ikääntyneiden palveluneuvonta ja ikäihmisten asiakasohjaus Terveystupa.

Palveluneuvonnan työntekijöiltä saat tietoa eri palveluntarjoajista hinnastoineen. Neuvonnasta saat tietoa mm.

  • Ikäihmisille suunnat ...

Toimi näin

Ole yhteydessä Ikääntyneiden palveluneuvontaan, jos epäilet omaa tai läheisen ikäihmisen hyvinvointia tai arjessa suoriutumista. Voit olla yhteydessä ikääntyneiden palveluneuvontaan, jos kaipaat lisätietoa ikäihmisen hyvinvoinnin edistämiseen liittyvistä palveluista, ikäihmisen vapaa-ajan toiminnoista, kotona asumista tukevista palveluista, sosiaalietuuksista tai asumisratkaisuista.

Voit soittaa tai tulla käymään ikääntyneiden palveluneuvonnassa ilman ajanvarausta. Sinut ohjataan tarvittaessa eteenpäin laajemman palvelutarpeen selvitykseen ja oikeiden palveluiden piiriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Heinolan kaupungin tuottamiin ikäihmisten palveluihin on erilliset myöntämiskriteerit ja hakemusmenettelyt. Myöntämisperusteet ja hakemuslomakkeet löydät Heinolan kaupungin ikäihmisten palvelujen www-sivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyneille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyneille on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntynyt voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 3.9.2021