suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki

Ikääntyneiden päivätoiminta

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Päivätoiminnalla tuemme yksin asuvien muistisairauksia tai muita sairauksia sairastavien ikääntyneiden sekä omaishoidettavien kotona asumista, toimintakykyä ja kuntoutumista. Samalla tuemme myös omaisten ja omaishoitajien jaksamista.

Voit hakea päivätoimintaa ottamalla yhteyttä Seniori-infoon. Arvioimme ensin palvelutarpeesi. Sen jälkeen saat päätöksen siitä, myönnetäänkö sinulle päivätoimintaa vai ei. Jos olet jo kotihoidon tai omaishoidon asiakas ja haluaisit osallistua päivätoimintaan, ota yhteyttä omatyöntekijääsi.

Teemme jokaiselle päivätoiminnan asiakkaalle oman hoito- ja palvelusuunnitelman. Päivään kuuluu suunnitelman mukaisesti esimerkiksi liikuntaa, ulkoilua, kädentaitoja sekä muuta yhdessä tekemistä. Suunnittelemme ohjelmaa myös yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tarjoamme asiakkaillemme aamupalan, lounaan ja päiväkahvin. Halutessasi saat myös edestakaisen ryhmäkuljetuksen päivätoimintaan ja takaisin kotiin.

Yleensä päivätoiminnassa käydään kerran viikossa. Kokopäiväinen päivätoiminta kestää noin kuusi tuntia. Puolipäiväinen päivätoiminta kestää enintään neljä tuntia.

Järjestämme päivätoimintaa omissa seniorikeskuksissamme ja palvelutaloissamme, ostopalveluna sekä palvelusetelillä. Jos valitset palvelusetelin, maksat osan päivätoiminnan kuluista päivätoimintaa järjestävälle yritykselle.

Lisätietoa ikääntyneiden päivätoiminnan palvelusetelituottajista löydät palse.fi-palvelusta kohdasta Helsingin sosiaali- ja terveystoimi -> Ikääntyneiden päivätoiminnan palveluseteli.

Toimi näin

Seniori-info - Lähetä sähköposti Seniori-infoon: seniori.info@hel.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu yli 65-vuotiaille sekä myös sitä nuoremmille muistisairaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaSosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 18.5.2022