suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Ikääntyneiden päivätoiminta

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Tavoitteena on yhteistyössä eri palveluntuottajien kanssa edistää ikääntyneiden hyvinvointia ja tarjota heille mahdollisuus osallistua kodin ulkopuoliseen toimintaan.

Päivätoiminnan tarkoituksena on tukea asiakkaan kotona asumista ja ylläpitää omatoimisuutta sekä tarjota omaishoitajalle mahdollisuus vapaapäivään. Toiminta on maksullista.

Päivätoimintaan sisältyy

– aamupala, lounas ja iltapäiväkahvi

– vapaata toimintaa mm. askartelua, seurustelua, ulkoilua, ym.

Päivätoimintaryhmät rakentuvat asiakkaiden erilaisten tarpeiden pohjalta.

Toimi näin

Palveluun hakeudutaan palauttamalla hakemuslomake siinä olevaan osoitteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Päivätoiminnasta peritään sosiaali- ja terveysvaliokunnan vuosittain vahvistama maksu. Maksu kattaa päivätoiminnan aikana tarjottavat ateriat, avustamisen, toiminnan ja materiaalit. Päivätoiminnassa ei tarvita käteistä rahaa, palvelusta laskutetaan kuukausittain käytön mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 8.9.2022