suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP

Ihotautien hoito

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays) tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on ihoon liittyviä oireita tai sairauksia. Oireiden syyn selvittämiseksi tehdään muun muassa laboratoriotutkimuksia ja allergiatestejä ja otetaan koepaloja. Ihotautien hoito on keskitetty Tays Keskussairaalan allergiakeskukseen ja ihotautien poliklinikalle.

Jos ihosairauden tai ihomuutosten diagnoosi on epäselvä tai sen hoito ei onnistu perusterveydenhuollossa, kuuluu potilas erikoissairaanhoitoon.

Ihotautien poliklinikalla potilaita tutkitaan ja annetaan paikallis- ja valohoitoja. Ihokasvainten hoidossa käytetään leikkaushoidon lisäksi jäädytys-, laser- ja fotodynaamista hoitoa.

Vuodeosastolla hoidetaan muun muassa haavapotilaita, joiden hoidossa tarvitaan usein myös leikkaustoimenpiteitä. Myös vaikeaa ihottumaa tai äkillisiä ihon allergiareaktioita sairastavat potilaat tarvitsevat joskus vuodeosastohoitoa.

Taysin erityisosaamisalueita ovat vaikeiden ihohaavojen diagnostiikka ja hoito, ihosyöpien hoito, perinnöllisten ihosairauksien diagnostiikka ja perinnöllisyysneuvonta sekä ihokeliakian diagnostiikka ja hoito.

Toimi näin

Hoitoon tarvitaan lääkärin lähete.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Palvelusta vastaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Jämsä, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Päivitetty: 29.1.2021