suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään perheneuvola

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Perheneuvolaan voit olla yhteydessä muun muassa, jos haluat keskustella lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvistä asioista tai kun lapsen asiat muuten huolestuttavat sinua. Myös vanhempien väliset ristiriitatilanteet tai eron harkitseminen ovat asioita, joihin voit saada apua. Perheneuvolan palvelut on tarkoitettu hyvinkääläisille alle 13-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Vastaanotto toimii ajanvarauksella. Lähetettä ei tarvita. Ensimmäisellä käyntikerralla keskustellaan tavallisesti koko perheen kanssa, mutta yksinkin voi tulla. Yhteistyön alkaessa sovitaan yhdessä asiakasperheen kanssa tapaamisten tavoitteista, kestosta ja työskentelytavoista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia ja sijaisperheiden valmennus.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Palvelun toteuttaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 24.5.2019