suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Hyvinkään Lastensuojelun avohuolto

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Hyvinkään kaupunki
Alue: Hyvinkää
Palvelun kieli: suomi

Lastensuojelun avohuollossa tehdään asiakassuunnitelmaan perustuvaa muutostyötä. Lastensuojelussa tehdään yhteistyötä lapsen ja perheen lähi- sekä viranomaisverkostojen kanssa. Prosessia johtaa lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä. Avohuollossa suunnitellaan yhdessä lapsen ja perheen kanssa tarvittavat tukitoimet muutoksen aikaansaamiseksi. Lastensuojelussa avohuollon tukitoimina käytetään mm. tehostettua perhetyötä, perhekuntoutusta ja avohuollon sijoitusta lukuun ottamatta perhe- ja laitoshoitoa, joista määritellään vanhemmille maksu heidän tulotasonsa mukaan.


Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun avohuolto tukee lasta, nuorta ja perhettä tilanteissa, joissa tukea tarvitaan sosiaalisista, taloudellisista, jaksamiseen liittyvistä tai vastaavista syistä. Muotoja ovat neuvonnan ja terapian ohella esimerkiksi tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta, perhetyö ja -kuntoutus, vertaisryhmät sekä harrastus-, loma- ja virkistystoiminnan tukeminen.

Lapsi ja perhe saavat tukea esimerkiksi puutteellisten asumisolojen korjaamiseen, koulunkäyntiin ja opiskeluun sekä läheisten ihmissuhteiden ylläpitoon. Palveluista kootaan kuhunkin yksilölliseen tilanteen soveltuva kokonaisuus. Kunta järjestää palvelut kunnassa ilmenevän tarpeen mukaan.


Palvelun toteuttaa: 
Hyvinkään kaupunki