suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

Hoitotarvikkeiden jakelu

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitotarvikejakelu edistää pitkäaikaissairauksien kotihoitoa ja seurantaa sekä parantaa omahoidon edellytyksiäsi, työ- ja toimintakykyäsi ja elämänlaatuasi.

Hoitotarvikkeiden saaminen edellyttää aina tarpeen selvittämistä ja arviointia. Ota yhteys hoitavaan yksikköösi tai puhelinneuvontaan.

Kaikissa kunnissamme on jakelupisteet; Pietarsaaressa, Uudessakaarlepyyssä, Luo-dossa ja Pedersören kunnassa. Kun tehdystä selvityksestä ilmenee, että täytät kaikki kriteerit, voit noutaa tarvikkeesi jakelupisteistä tai ottaa niihin yhteyden puhelimitse.

Esimerkkejä maksuttomista hoitotarvikkeista

  • Mittausliuskat ja insuliinikynien/-pumppujen tarvikkeet diabeetikoille.
  • Inkontinenssivälineet, kuten vaipat keskivaikeasta tai vaikeasta virtsankarkailusta kärsiville sekä katetrit virtsaummen hoitoon.
  • Avannepussit ja muut tarvikkeet avannepotilaille.

Lisäksi eri elämänvaiheissa saattaa ilmetä myös muita erityisiä hoitotarviketarpeita. Ota yhteys hoitavaan yksikköösi selvitystä varten.

Toimi näin

Hoitotarvikkeiden saaminen edellyttää aina tarpeen selvittämistä ja arviointia. Ota yhteys hoitavaan yksikköösi tai puhelinneuvontaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Milloin olet oikeutettu maksuttomiin hoitovälineisiin ja -tarvikkeisiin

  • Olet pitkäaikaissairas, ts. hoito on kestänyt yli 3 kuukautta.
  • Kotikuntasi on Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Luoto tai Pedersören kunta.
  • Sinulla on meidän yksikköjemme tai muun hoitolaitoksen lääkärin tai hoitohenkilöstön laatima selvitys ja hoitosuunnitelma.
  • Kyseinen tarvike on hyväksytty sopimustuotteeksi.

Voit myös saada meiltä kotikuntasi laatiman hoitosuunnitelman mukaisia hoitotarvikkeita maksutta jos tulet yhteistoiminta-alueemme ulkopuolelta.

Voit saada oikeuden maksuttomiin hoitotarvikkeisiin myös, jos tulet toisesta EU-maasta tai sopimusmaasta ja sinulla on kotimaasta saatu hoitosuunnitelma/todistus. Siinä tapauksessa edellytyksenä on pidempi oleskelu yhteistoiminta-alueellamme. Hoitotarvikkeita voidaan myöntää myös äkillisen tarpeen ilmetessä täällä oleskellessasi. Laadimme selvityksen, minkä jälkeen voit saada tarvitsemasi tarvikkeen täällä oloaikaasi ja kotimatkaasi varten. Tarkoitusta varten tarvitaan eurooppalainen sairaanhoitokortti tai kopio henkilöllisyysasiakirjasta.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Laskutamme mahdollisista lääkärikäynneistä voimassa olevan taksan mukaisen maksun. Hoitotarvikkeiden jakelukäynnit sairanhoitajan luona ovat maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Palvelusta vastaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Päivitetty: 27.7.2020