suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Hoitotarvikepalvelu

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Maksutta jaettavien hoitotarvikkeiden jakaminen perustuu yksilölliseen tarpeeseen, jonka määrittelee asiakasta hoitava lääkäri tai terveydenhuollon ammattilainen. Jakelu aloitetaan, mikäli hoitotarvikkeiden tarpeen arvioidaan kestävän yli kolme kuukautta. Hoitotarvikkeiden valikoima määräytyy kunnan tekemien hankintasopimusten mukaan. Hoitotarvikkeita annetaan kerrallaan enintään kolmen kuukauden tarpeen verran ja ne luovutetaan maksutta ilman toimituskuluja. Maksutta jaettavia hoitotarvikkeita ovat mm. avannetarvikkeet, diabeetikon hoitotarvikkeet, haavanhoitotarvikkeet, vaipat, katetrit ja virtsankeräystarvikkeet sekä ravinto-, happi- ja dialyysihoitotarvikkeet. Vaippojen jakelusta tehdään sopimus vaippatoimittajan kanssa ja vaipat toimitetaan suoraan asiakkaan kotiin. Verensokerin mittausvälineiden jakelu on keskitetty omahoitajien/diabeteshoitajien vastaanotolle.

Toimitusaika 1-2 viikkoa.

Vaippojen jakelusta tehdään sopimus vaippatoimittajan kanssa. Vaipat toimitetaan suoraan asiakkaan kotiin, 3 kuukauden tarve kerrallaan.

Toimi näin

Pirkkala:

Tilaukset sähköpostitse hoitotarvikejakelu@pirkkala.fi.

Diabeteksen hoitotarvikkeet sähköpostitse pir-diabetestarvikepalvelu@pirkkala.fi

Kerro tilauksessa oma nimesi, syntymäaikasi ja puhelinnumerosi. Mitä tuotteita tarvitset: tuotteiden nimet, mahdolliset tuotenumerot eli ref-numerot ja tuotteiden koot.

Nouto terveyskeskuksen keskusvarastolta.

Vesilahti:

Tilaukset tehdään puhelimitse kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 13-14, puh. 050 4477 706.

Hoitotarvikkeet voi noutaa Vesilahden terveysaseman vastaanotolta ma-pe klo 8-16.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Pirkkalan kunnan hyvinvointilautakunta on 24.2.2021 hyväksynyt hoitotarvikepalvelun myöntämisperusteet. Hoitotarvikkeiden jakaminen asiakkaalle edellyttää aina diagnoosia.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala, Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 18.5.2022