suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Potilas voi saada hoitotarvikkeita maksutta, jos hän tarvitsee niitä sairautensa hoitoon kotona vähintään kolmen kuukauden ajan. Tällaisia hoitotarvikkeita ovat esim. verensokeriliuskat, avanne-, haavanhoito-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Vaippoja jaetaan henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö ja tarvikkeiden tilaamiseen tarvitaan lähete. Tarvikkeet tilataan etukäteen sähköisesti Maisa-asiakasportaalissa laittamalla viestiä hoitotarvikejakeluun (tässä voisi olla linkki Maisaan) tai puhelimitse, 09 839 50020 ma–pe klo 10–13. Sähköinen tilaaminen vaatii rekisteröitymistä hoitotarvikejakelun asiakkaaksi ja omat verkkopankkitunnukset, sähköisen henkilökortin tai mobiilivarmenteen.

Toimitusaika on kaksi viikkoa, jonka jälkeen tarvikkeet voidaan noutaa Koivukylän tai Myyrmäen terveysaseman infopisteeltä. Tilauksen voi myös pyytää pakettiautomaattiin (SmartPost) tai postin noutopisteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Palvelu on tarkoitettu Vantaan terveyspalvelujen asiakkaille.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 26.10.2021