suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Sosiaali- ja terveystoimi jakaa kunnan asukkaille, pitkäaikaista ja/tai vaikeaa sairautta sairastaville henkilöille, hoitovälineet ja hoitotarvikkeet maksuttomasti. Tavoitteena on edistää pitkäaikaisia sairauksia potevien henkilöiden kotona tapahtuvaa hoitoa ja seurantaa, parantaa asiakkaan itsehoidon edellytyksiä, ylläpitää hyvää työ – ja toimintakykyä, sekä antaa edellytykset parempaan elämänlaa ...

Toimi näin

Lasten, nuorten ja perheiden hoitotarviketilaus

Tilata voit neuvoloiden tai kouluterveydenhuollon kautta.

Tarvikkeiden nouto tapahtuu Nikkilän tai Söderkullan neuvolasta sopimuksen mukaan.

Aikuisväestön hoitotarvikejakelutilaus

Tilata voit hyvinvointialueen digitaalisista palveluista, puhelimella tai jätä tilaus terveysaseman vastaanoton infoon Nikkilässä ja Söderkullassa (6.3. alkaen). Ei sähköpostitilauksia.

Tilatun materiaalin voit hakea Söderkulla sosiaali- ja terveysasemalta (6.3. alkaen), Nikkilän terveysaseman potilastoimistolta tai virastomestarilta: arkipäivisin klo 8-16 tai Söderkullan apteekista aukioloaikoina ma-pe 8.30-19 ja la 9-15.

Ikääntyneiden kotona asuvien henkilöiden hoitotarviketilaus

Tilata voit puhelimitse kotihoidon kautta. Materiaalin toimituksesta tai noudosta sovitaan erikseen.

Puhelinaika ke klo 9-11 ja to klo 12-15

Ikääntyneiden ostopalveluissa asuvien hoitotarviketilaus

Tilata voit puhelimitse ja tilatut tuotteet toimitetaan suoraan yksiköihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Hoitoväline- ja hoitotarvikejakelun piiriin asiakkaat tulevat lääkärin tai sairaanhoitajan/terveydenhoitajan lähetteellä. Epäselvät ja/tai tulkinnanvaraiset tilanteet arvioi terveydenhuollon avosairaanhoidon ylilääkäri tai kotihoidon lääkäri.

Hoitoväline- ja hoitotarvikejakelussa noudatetaan tarveharkintaa. Kerrallaan luovutettava määrä on enintään kolmen kuukauden tarve.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Palvelun toteuttaa

Sipoon kunta

Palvelusta vastaa

Sipoon kunta
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 16.2.2023