suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat mm. avanne-, inkontinenssi- haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet.

Toimi näin

Asiakas ottaa yhteyttä terveysasemalle, joko puhelimitse tai asioimalla toimistolla. Tuotteita tilatessa, on asiakkaalla oltava seuraavat tiedot: tuotteen nimi, REF-numero ja kappalemäärä. Tuotteita tilataan pääsääntöisesti kolmen kuukauden välein. Kotiinkuljetussopimus on mahdollista tehdä hoitajan avustuksella ja tietyt tuotteet toimitetaan suoraan kotiin. Sähköinen asiointi on myös mahdollista jos tuotteen käyttö on vakiintunut, jolloin tilauksen voi tehdä virtun kautta.

Inkontinenssituotteita myönnetään, jos on kyseessä vaikea tai keskivaikea virtsainkontinenssi tai ulosteen pidätyskyvyttömyys. Lievään virtsankarkailuun tarkoitettuja tuotteita ei ole jakelun piirissä. Neuvontapiste Nestori ohjaa tuotteiden valinnassa ja tekee kotiinkuljetussopimuksen. Jatkossa tuotteet toimitetaan 3 kuukauden välein kotiin.

Vammaispalvelulain piirissä oleville yli 3-vuotiaille potilaille myönnetään inkontinenssituotteita perusvalikoiman mukaan samoin perustein kuin muille.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Rovaniemen kaupunki on määrittänyt hoitotarvikejakeluun kuuluvat tuotteet. Lääkärin tai terveydenhuollon ammattihenkilön määräämänä potilaalle tilataan tuotteet, mikäli sairaus on pitkäkestoinen (kestänyt yli 3 kk).

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 4.5.2021