suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitotarvikejakelu kattaa pitkäaikaisen sairauden hoitoon liittyvät hoitotarvikkeet lääkärin määräyksellä. Potilaan saadessa hoitotarvikejakelumääräyksen erikoissairaanhoidosta tai terveyskeskuksesta se pitää viipymättä toimittaa terveyskeskukseen hoitotarvikkeiden tilaamista varten. Hoitotarvikkeet tilataan tarpeen mukaan. Tarvikkeiden toimitus tapahtuu keskusvarastolta kerran viikossa. Potilas noutaa tarvikkeet omalta terveysasemaltaan ilmoituksen saatuaan.

Toimi näin

Kun saat hoitotarvikejakelumääräyksen erikoissairaanhoidosta tai terveyskeskuksesta toimita se viipymättä terveyskeskukseen hoitotarvikkeiden tilaamista varten. Hoitotarvikkeet tilataan tarpeen mukaan. Tarvikkeet tilataan pääsääntöisesti keskusvarastosta ja niiden toimitusaika kestää 2-3 viikkoa. Tarvikkeiden toimitus tapahtuu keskusvarastolta kerran viikossa. Potilas noutaa tarvikkeet omalta terveysasemaltaan ilmoituksen saatuaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Palvelusta vastaaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Alue Aura, Pöytyä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Päivitetty: 1.4.2020