suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Jos sairastut pitkäaikaissairauteen, maksuttomien hoitotarvikkeiden jakelu on osa hoitoasi. Hoitotarvikkeiden jakelulla edistetään sairauden kotona tapahtuvaa hoitoa.

Toimi näin

Voit tilata hoitotarvikkeet ennakkoon ja noutaa ne Porvoossa sijaitsevasta apteekista. Palvelu on asiakkaalle maksuton.

Tee tilaus hoitotarvikejakeluun puhelimitse tai sähköpostitse puhelinajan aikana. Ilmoita tilausta tehdessäsi, mistä apteekista haluat noutaa hoitotarvikkeesi.

Varastosta löytyvät hoitotarvikkeet ovat noudettavissa apteekista noin 2–5 päivän kuluttua.

Erikseen tilattavista tavaroista hoitotarvikejakelu lähettää sinulle tekstiviestin, kun tilaus on noudettavissa. Nouda paketti kahden viikon kuluessa. Tämän jälkeen paketti on noudettavissa hoitotarvikejakelusta.

Kun asioit hoitotarvikejakelussa, ota huomioon seuraavat seikat:

Tavanomaisia varastotuotteita, kuten sokeriliuskoja, on saatavilla suoraan hoitotarvikejakelusta ilman etukäteen tehtyä tilausta. Ilmoita kuitenkin saapumisestasi etukäteen, se nopeuttaa asiointia.

Erikoistuotteet, kuten avannetuotteet ja insuliinipumput tilataan aina asiakaskohtaisesti. Toimitusaika erikoistuotteilla on 1–2 viikkoa. Huomioithan sen, kun tilaat tuotteet.

Jos olet kotihoidon asiakas, hoitotarvikkeidesi tilaamisesta ja jakelusta vastaa kotihoito.

Hoitotarvikejakelussa ei ole saatavilla apuvälineitä.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Palvelun toteuttaa

Porvoon kaupunki

Palvelusta vastaa

Porvoon kaupunki
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 20.10.2022