suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitotarvikejakelu on osa potilaan kokonaishoitoa sisältäen sairaanhoidollista ohjausta ja yksilöllistä neuvontaa sekä tarvittaessa kotikäynnin. Potilaalle kerrotaan hoitoon liittyvien tarvikkeiden käyttö ja merkitys. Hoitotarvikejakelun yhteydessä opastetaan tarvittaessa myös omaisia, läheisiä ja omaishoitajia sekä painotetaan potilaan omaa vastuuta hoitotarvikkeiden asianmukaisessa käytössä.

Ja ...

Toimi näin

Hoitotarvikejakelu on maanantaisin klo 15 - 17 ja torstaisin klo 8 - 10. Hoitotarvikkeet voi tilata puhelimitse jakeluaikoina ja hakea muuna aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä

Palvelusta vastaa

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Tekstistä vastaa: Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Päivitetty: 20.10.2022