suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveyskeskuksesta voidaan antaa maksuttomia hoitotarvikkeita pitkäaikaisen sairauden vaatimaa kotihoitoa varten niille, joiden kotikunta on Paimio tai Sauvo. Potilaiden hoidon ja sairauden seurannassa tarvittavien hoitotarvikkeiden ja -välineiden jakelu perustuu yksilölliseen tarpeeseen ja hoitavan lääkärin tekemään hoitosuunnitelmaan. Tilaus tehdään sähköiseen varausjärjestelmään tai sähköpostitse tai takaisinsoittojärjestelmään viimeistään tiistai iltapäivällä ja tarvikkeet ovat noudettavissa omalta terveysasemalta torstai-iltapäivästä lähtien terveysaseman aukioloaikoina. Hoitotarvikkeet voi noutaa myös kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 16 - 17 Paimion terveysaseman pohjakerroksen diabetesvastaanotolta. Kotihoito tilaa ja toimittaa kotiin kaikki kotihoidon ja palveluasumisen asiakkaiden tarvitsemat hoitotarvikkeet.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Palvelusta vastaaPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Alue Paimio, Sauvo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Päivitetty: 7.12.2021