suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit saada kotona toteutettavaan pitkäaikaisen sairauden hoitoon tarvikkeita mm. diabetes-, avanne-, katetri-, ja dialyysitarvikkeita hoitotarvikejakelusta sekä imulaitteita. Voit saada haavanhoitotarvikkeita, kun tarpeesi on pitkäaikainen, pääsääntöisesti yli kolme kuukautta kestävä.

Toimi näin

Katso hyvinvointilautakunnan hyväksymä ohje maksuttomien hoitotarvikkeiden saannista.

Ota määräys mukaasi ja hae hoitotarvikkeet alueesi hoitotarvikejakelusta. Hoitava taho voi tehdä määräyksen sähköisenä suoraan sinun asiakastietoihin. Jos asut Oulunsalossa, hae diabeteshoitotarvikkeet terveysasemalta ja muut hoitotarvikkeet Salonkartanosta.

Voit tilata hoitotarvikkeesi sähköpostilla, jolloin ne toimitetaan noutoautomaattiin. Saatuasi tekstiviestin puhelimeesi, voi hakea tarvikkeet noutoautomaatista. Tarvittaessa voit pyytää tarvikkeet toimitettavan noutohyllyyn.

Jos tarpeesi on pitkäaikainen tai pysyvä, sinulla on mahdollista saada hoitotarvikkeet suoraan kotiosoitteeseen tai lähimpään postin noutoautomaattiin. Sovi asiasta hoitotarvikepalvelun hoitajan kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Saat hoitotarvikkeita, kun lääkärisi on todennut hoitotarvikkeesi tarpeen pitkäaikaisen sairauden hoitoon ja siitä on kirjallinen tai sähköinen määräys asiakastiedoissa.

Jos lapsesi on alle 18-vuotias, hän on vaippajakelun piirissä, jos hänellä on jokin pitkäaikaisen sairauden aiheuttama keskivaikea tai vaikea virtsanpidätyskyvyttömyys. Lähetteen vaippajakeluun tekee lääkäri ja hoitotarvikejakelu sopimuksen vaipoista ja niiden kotiinkuljetuksesta. Yli 18-vuotiaiden vaippajakelusta vastaa palveluohjausyksikkö. Hoitotarvikejakelu luovuttaa hoitoosi myös hoitolaitteita esim. imulaitteita ja luovutustilanteessa on sinun allekirjoitettava lainaussopimus. Se sisältää laitteen käyttöön liittyviä ohjeita sekä lainausehdot.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 17.5.2022