suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit saada kotona toteutettavaan pitkäaikaisen sairauden hoitoon tarvikkeita mm. diabetes-, avanne-, katetri-, ja dialyysitarvikkeita hoitotarvikejakelusta sekä imulaitteita. Voit saada haavanhoitotarvikkeita, kun tarpeesi on pitkäaikainen, pääsääntöisesti yli kolme kuukautta kestävä.

Toimi näin

Katso hyvinvointilautakunnan hyväksymä ohje maksuttomien hoitotarvikkeiden jakelusta.

Pyydä hoitavaa tahoasi tekemään mahdollinen arvio hoitotarvikkeen tarpeesta ja pyydä siitä kirjallinen määräys.

Ota määräys mukaasi ja hae hoitotarvikkeet alueesi hoitotarvikejakelusta. Määräys voidaan tehdä myös sähköisenä sinun asiakastietoihin. Jos asut Oulunsalossa, hae diabeteshoitotarvikkeet terveysasemalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Saat hoitotarvikkeita, kun lääkärisi on todennut hoitotarvikkeesi tarpeen ja siitä on kirjallinen tai sähköinen määräys asiakastiedoissa.

Jos lapsesi on alle 18-vuotias, hän on vaippajakelun piirissä, jos hänellä on jokin pitkäaikaisen sairauden aiheuttama keskivaikea tai vaikea virtsanpidätyskyvyttömyys. Lähetteen vaippajakeluun tekee lääkäri ja hoitotarvikejakelu sopimuksen vaipoista ja niiden kotiinkuljetuksesta. Yli 18-vuotiaiden vaippajakelusta vastaa palveluohjausyksikkö. Hoitotarvikejakelu luovuttaa hoitoosi myös hoitolaitteita esim. imulaitteita ja luovutustilanteessa on sinun allekirjoitettava lainaussopimus. Se sisältää laitteen käyttöön liittyviä ohjeita sekä lainausehdot.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 30.3.2021