suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Toimi näin

Diabeteshoitajat jakavat diabeteksen seurantavälineitä ja hoitotarvikkeita määräaikaiskontrollien yhteydessä tai muutoin ajanvarauksella. Varaa aika terveydenhoitajalta tarvikkeiden noutamista varten. Tarvittaessa välineet voidaan jättää sovittuun paikkaan noudettavaksi.

Katetrit ja avannetarvikkeet haetaan terveyskeskuksesta sopimuksen mukaan (kellarikerros). Hoitotarvikevaraston hoitaja on paikalla maanantaisin ja keskiviikkoisin 8-13, muulloin arkisin tavoitettavissa puhelimitse.

Vaippajakelu (ikäihmiset ja kehitysvammaiset henkilöt) perjantaisin klo 9 – 12.

Muut hoitotarvikkeet (esim. haavanhoitotarvikkeet pitkäaikaisten haavojen hoitoon) lääkärin lähetteellä perjantaisin klo 9 - 12.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKittilän kunta
Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 24.11.2021