suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Toimi näin

Diabeteksen seurantavälineiden ja hoitotarvikkeiden jakelu hoidetaan diabeteshoitajien määräaikaiskontrollin yhteydessä tai muutoin ajanvarauksella. Ole hyvä ja varaa aika terveydenhoitajalta (Anne Vierelä puh. 040 525 5295 tai Merja Piekkari puh. 040 137 2422) tarvikkeiden noutamista varten. Tarvittaessa välineet voidaan jättää sovittuun paikkaan noudettavaksi.

Katetrit ja avannetarvikkeet haetaan terveyskeskuksesta sopimuksen mukaan (kellarikerros). KITTILÄSSÄ MAANANTAI JA KESKIVIIKKO KLO 8-13, muulloin arkisin tavoitettavissa puhelimitse

Yhteystiedot: Tiina Kuukasjärvi, puhelin 040 643 1941.

Vaippajakelu (ikäihmiset ja kehitysvammaiset henkilöt) PERJANTAISIN klo 9 – 12, Irene Tolonen-Timonen, puhelin 040 716 0249.

Muut hoitotarvikkeet (esim. haavanhoitotarvikkeet pitkäaikaisten haavojen hoitoon) lääkärin lähetteellä PERJANTAISIN klo 9 - 12, Irene Tolonen-Timonen.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKittilän kunta
Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 5.5.2020