suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitotarvikkeita jaetaan pitkäaikaiseen yli 3 kuukautta kestävään tarpeeseen, asiakkaan yksilöllisen, lääketieteellisesti perustellun tarvearvion mukaisesti. Hoitotarvikkeiden jakelu voidaan aloittaa myös välittömästi, mikäli henkilön hoidon tarve on pitkäkestoinen tai tarve on pysyvä (esim. avanne).

Erikoissairaanhoidosta saatu lähete tulee toimittaa mahdollisimman pian OmaAseman hoitajalle, joka laatii asiakkaan kanssa hoitotarvikejakelua koskevan suunnitelman ja pyytää omalääkäriltä lähetteen hoitotarvikejakeluun.

Keskitetty hoitotarvikejakelu

Toimi näin

Tee tilaus puhelimitse maanantaiaamuisin tai sähköisellä lomakkeella milloin vain. Tilauksessa on mainittava asiakastunnus, jonka saat OmaAsemalta tai hoitotarvikejakelusta.

Tilaukset voit noutaa keskitetyn hoitotarvikejakelun tarvikejakelukaapista itsellesi sopivana aikana. Tarvikkeiden nouto ilman ennakkotilausta tapahtuu maanantaisin iltapäivällä.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Hoitotarvikkeita ja -välineitä jaetaan vain henkilöille, joiden kotikunta on Kangasala tai Pälkäne.

Ulkopaikkakuntalaisilla tulee olla oman kunnan tai kaupungin maksusitoumus tarvikkeiden saamiseen.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 3.6.2020