suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Hoitotarvikejakelusta saat hoitotarvikkeet pitkäaikaisen, yli kolme kuukautta kestävään sairauteesi sovittujen kriteerien mukaisesti. Tarvikejakelun asiakkaaksi pääset erikoissairaanhoidon tai terveyskeskuksen lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattihenkilön lähetteellä. Hoitotarvikejakelun hoitaja huolehtii siitä, että saat juuri oikeat, sinulle sopivat tarvikkeet käyttöösi. Tarvikkeiden toimitusaika hoitotarvikejakeluun on 2-3 viikkoa, joten ilmoita hoitotarvikejakeluun välineiden tarpeestasi heti kun mahdollista.

Toimi näin

Saadessasi lähetteen hoitotarvikejakeluun, ota yhteys jakelupisteeseen heti kun mahdollista. Tarvikkeiden toimitusaika on 2-3 viikkoa. Kun välineet saapuvat hoitotarvikejakeluun, siitä ilmoitetaan sinulle tekstiviestillä. Voit hakea tuotteesi Pääterveysaseman K-kerroksessa sijaitsevasta hakupisteestä terveyskeskuksen aukioloaikoina sinulle sopivana ajankohtana.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaarinan kaupunki
Palvelusta vastaaKaarinan kaupunki
Alue Kaarina
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 5.3.2020