suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Janakkalan terveysasemilta voit hakea hoitotarvikkeita lääkärin tai terveyshoitajan hoitopäätöksellä. Vaipat toimitetaan suoraan kotiin kotiinkuljetussopimuksen perusteella kolmen kuukauden välein. Muut ilmaisjakelutarvikkeet (esim. katetrit, avanne- ja dialyysitarvikkeet) tilaat lähetteen perusteella keskusvarastolta ja noudat ne Tervakosken terveysaseman neuvonnasta ja Turengin terveysaseman hoitotarvikevarastosta. Diabeteksen hoito- ja seurantavälineet jaetaan diabeteshoitajien vastaanotoilla.

Toimi näin

Diabeteksen hoito- ja seurantavälineitä voit Turengissa noutaa huoneesta 24 keskiviikkoisin klo 8-9 ja 14-16. Jos asioit Tervakosken terveysasemalla, ota yhteyttä diabeteshoitajaan. Vaipat toimitetaan suoraan kotiin kotiinkuljetussopimuksen perusteella kolmen kuukauden välein. Muut ilmaisjakelutarvikkeet (esim. katetrit, avanne- ja dialyysitarvikkeet) tilaat lähetteen perusteella keskusvarastolta ja noudat ne Tervakosken terveysaseman neuvonnasta ja Turengin terveysaseman hoitotarvikevarastosta. Diabeteksen hoito- ja seurantavälineet jaetaan diabeteshoitajien vastaanotoilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Asiakkaan on oltava Janakkalan kunnan asukas. Asiakkaalla on lääketieteellisin perustein todettu pitkäaikainen, yli 3 kuukautta kestänyt sairaus, jonka hoitoon tarvitaan jatkuvasti sairaanhoitotarvikkeita. Poikkeuksena on diabetes, jonka hoidossa tarvittavat hoitotarvikkeet annetaan välittömästi sairauden toteamisen jälkeen, kun lääkitys on aloitettu.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 30.5.2021