suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Euran sote-keskus vastaa eräiden pitkäaikaissairauksien hoidossa ja seurannassa tarpeellisten hoitovälineiden ja -tarvikkeiden jakamisesta ilmaiseksi euralaisille asiakkaille heidän yksilöllisten tarpeidensa mukaan. Sote-keskus kuuluu yhteishankintarenkaaseen joka kilpailuttaa, valmistelee ja päättää hankinnat. Sote-keskus on sitoutunut hankkimaan tuoteryhmien tuotteet yhteisesti sovituista hankintapaikoista. Vain näiden hankintapaikkojen tuotteet ovat mukana sairaanhoitovälineiden ja -tarvikkeiden jakelun piirissä.

Sote-keskus luovuttaa jäljempänä olevien periaatteiden mukaan avohoidossa oleville ja pitkäaikaista sairautta sairastaville sairauden tai sen jälkitilan seurannan ja hoidon kannalta tarpeelliset hoitovälineet ja tarvikkeet. Palveluasuminen rinnastetaan avohoitoon tarvikejakelussa. Ohjeiden mukaisista enimmäismääristä voidaan poiketa, jos hoitava lääkäri katsoo sen tarpeelliseksi. Huomioithan, että sote-keskuksen kautta ei tilata tuotteita muille asiakkaille, elleivät he täytä kriteeriä. Nämä tuotteet pitää tilata omalla kustannuksella suoraan tavaran toimittajalta tai ostaa apteekista. Mikäli hoitotarvikkeiden ja -välineiden tarpeesi arvioidaan olevan pitkäkestoinen, yleensä yli kaksi (2) kuukautta, niin olet oikeutettu jakelun aloittamiseen. Tarvikkeita ja välineitä saat enintään kolmen (3) kuukauden tarpeen kerrallaan. Jakelua ja käyttöä seurataan yksilökohtaisesti.

Toimi näin

Saat välineet joko sote-keskuksesta tai ne toimitetaan kotiisi kotisairaalan tai kotihoidon asiakkaille.

Hoitotarvikejakelu on maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8.00 - 10.00 keskusvarastosta.

Kulku joko Käräjämäentien kautta tai pääovista. Seuraa hoitotarvikejakelun opasteita.

Hoitotarvikkeiden enimmäismäärät ja erilliset ohjeistukset näet hoitotarvikejakelun ohjeistuksesta.

Diabeteksen hoitoon tarkoitetut hoitotarvikkeet ja -välineet saat diabeteshoitajalta tiistaisin klo 14-16 tai erikseen sovittavana ajankohtana.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Euran kunnan hoitotarvikejakelusta hoitotarvikkeet ja -välineet saat kun hoidon tarpeesi arvioidaan olevan yli kaksi (2) kuukautta.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 3.8.2021