suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä

Hoito ja tutkimus -palvelut

  • Palvelu
  • 15 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoito ja tutkimus (Hoitu) -palvelut tarjoavat erityistasoista moniammatillista tutkimusta sekä hoitoa. Yksikön avopalvelujen hoitovastuulla on potilaita, jotka eivät tarvitse kuntoutusta arjessa selviämistä haittaavien toiminnanvajausten vuoksi. Myös kuntoutusta tarvitseville potilaille tarjotaan hoitoa ja tehdään tutkimuksia Hoitu-palveluissa, mutta pääasiallinen hoitovastuu on tuolloin kuntoutuksen tulosyksikössä. Hoitu?palveluihin kuuluvat avohoidon yksikkö ja 16-paikkainen suljettu hoito- ja tutkimusosasto. Avohoidon yksikön yhteydessä toimii intensiivipoliklinikka, jolla on mahdollista olla päiväpotilaana.

Hoitu-palveluiden pääpaino on psykoterapeuttisessa työskentelyssä. Hoitoja toteutetaan yksilö-, ryhmä- sekä pari- ja perhehoitoina. Myös yksilöhoitojen yhteydessä tavataan potilaiden perheitä. Jossain määrin kuntoutusohjauksellisia elementtejä voidaan myös sisällyttää osaksi yksilöterapioita. Tarvittaessa hoidosta vastaa moniammatillinen tiimi. Hoidoissa jalkaudutaan ja verkostoidutaan tarpeenmukaisesti. Työparityötä tehdään kuntiin ja psykiatrian klinikan muihin yksiköihin niissä tarvittavan erityisosaamisen mukaisesti. Muiden toimijoiden kanssa verkostoidutaan ja potilaita ohjataan kolmannen sektorin palveluihin.

 

Hoidon ja tutkimuksen yksikön palveluihin ohjaudutaan pääsääntöisesti matalan kynnyksen palveluiden kautta tai lähetteellä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Palvelusta vastaaLapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Alue Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä
Päivitetty: 28.5.2021