suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitotapa arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Kaikilta potilailta kysytään, onko hengitystieoireita. Tämä ei vaikuta hoidon saamiseen, vaan auttaa ohjaamaan hoitoon oikeaan paikkaan. Mikäli sairastut hengitystieinfektioon, ethän saavu terveysasemalle, vaan otat yhteyttä puhelimitse ajan uudelleen järjestelemiseksi.

Kun tarvitset sairauslomaa flunssan, vatsataudin yms. vuoksi, soita ensisijaisesti omahoitajalle.

Tietoturvasyistä terveyspalveluista ei vastata sähköpostitse tulleisiin tiedusteluihin tutkimusvastauksista tai muistakaan potilasasioista.

Kiireellissä sairaustapauksissa tai tapaturmissa ota yhteyttä suoraan terveyskeskuksen päivystykseen.

Toimi näin

Sähköisesti voit varata ajan sairaanhoitajalle korvahuuhteluun, ompeleiden/hakasten poistoon tai rokotukselle kunnan sähköisestä ajanvarauspalvelusta.

Omaolo.fi -palvelussa voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet.

Sairaanhoitajien soittoaika ma-pe klo 9.15-13.15, p. 03 565 25200

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Sairaanhoitajan vastaanottokäynti. Maksuttomuus koskee vastaanottoja, joissa pääasiallinen vastuu hoidosta on hoitajalla. Jos asiakkaan käynnin hoitovastuu siirtyy selkeästi hoitajalta lääkärille, palvelusta peritään 18 vuotta täyttäneeltä asiakasmaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala, Vesilahti
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 18.5.2022