suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Riihimäen kaupunki

Henkilökohtainen apu

  • Palvelu
  • Riihimäki
  • Julkinen palvelu

Palvelutarpeen arviointi, palvelusuunnitelma ja päätös vaikeavammaisen henkilökohtaisen avun palvelusta tehdään vammaispalveluissa. Palvelu voidaan toteuttaa siten, että vammainen henkilö toimii työnantajana ja palkkaa itselleen avustajan. Tällöin Riihimäen kaupunki avustaa ja neuvoo vammaista henkilöä työnantajavelvollisuuksien hoitamisessa. Mikäli henkilöllä ei ole edellytyksiä toimia työnantajana, voidaan palvelu hankkia ostopalveluna sellaiselta palveluntuottajalta, jonka kanssa Riihimäen kaupunki on solminut sopimuksen henkilökohtaisen avun palvelusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Vaikeavammaisella henkilöllä on oikeus henkilökohtaiseen apuun, jos hänen tilanteensa sitä pysyväisluonteisesti edellyttää. Avun tarpeen ja keston arvioi sosiaalityöntekijä. Henkilökohtainen avustaja auttaa kotona ja kodin ulkopuolella, työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Henkilökohtaista apua voidaan järjestää eri tavoin. Sitä voidaan hankkia sekä julkisilta että yksityisiltä palveluntuottajilta.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRiihimäen kaupunki
Palvelusta vastaaRiihimäen kaupunki
Alue Riihimäki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Riihimäen kaupunki
Päivitetty: 2.9.2019