suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Henkilökohtainen apu

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Vaikeavammainen henkilö voi hakea henkilökohtaista apua sähköisesti Omapalvelun kautta tai paperilomakkeella, molempiin löytyvät linkit kaupungin verkkosivuilta. Hakemuslomakkeissa kerrotaan, mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan. Kaupunki järjestää henkilökohtaista apua korvaamalla avustajakustannukset ns. työnantajamallilla tai ostopalveluna.

Toimi näin

Mikäli haluat keskustella henkilökohtaiseen apuun liittyen, soita vammaispalvelun sosiaalityöntekijöillemme arkipäivisin klo 12-13.00, ks. kaupungin verkkosivuilta ajantasaiset tiedot. Voit myös hakea palvelua suoraan lomakkeella, jolloin sosiaalityöntekijä tarvittaessa ottaa yhteyttä sinuun.

Kenelle ja millä ehdoin

Vaikeavammaisella henkilöllä on oikeus henkilökohtaiseen apuun, jos hänen tilanteensa sitä pysyväisluonteisesti edellyttää. Tarpeen arvioi lääkäri.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vaikeavammaisella henkilöllä on oikeus henkilökohtaiseen apuun, jos hänen tilanteensa sitä pysyväisluonteisesti edellyttää. Avun tarpeen ja keston arvioi sosiaalityöntekijä. Henkilökohtainen avustaja auttaa kotona ja kodin ulkopuolella, työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Henkilökohtaista apua voidaan järjestää eri tavoin. Sitä voidaan hankkia sekä julkisilta että yksityisiltä palveluntuottajilta.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 27.5.2020